Katter som söker nya hem

Wera

Wera kom till oss 7/4-24 tillsammans med Mimmi & Elliot ifrån ett hem där dom inte kunde stanna. När hon kom till oss hade hon ett stort sår på halsen, men med lite omvårdnad läkte det snabbt.

Hon är en väldigt go & nyfiken liten tjej som älskar att få uppmärksamhet, sitta i famnen och att bli kliad. Utöver det älskar hon även att leka, speciellt roligt är det att jaga studsbollar. Hon har väldigt mycket energi och skulle inte trivas i ett litet boende, hon behöver gott om yta och aktivering.

Hon vill vara ensamkatt.
Innekatt eller inne & utekatt.
Kan bo med barn.

Född i juni 2023.

Stena

Stena kom till oss vintern 2023 ifrån samma ställe som Skiffer, Russin, Flinta & Granit kommer ifrån.

Hon är tillbakadragen och vill inte bli klappad än. Men hon är nyfiken, gillar att leka och älskar andra katter så hon vill ha minst en snäll och busig kattkompis i sitt nya hem.

Hon är väldigt förtjust i Russin och flyttar gärna med honom.

Hon behöver ett lugnt hem utan småbarn. 
Född sommaren 2023. 
Innekatt.

Mimmi

Mimmi är en söt liten tjej som kom till oss 7/4-24 tillsammans med Elliot och Wera ifrån ett hem där dom inte kunde stanna kvar. 

Hon tycker om att gosa och umgås med människor och vissa andra katter, men hon är lite lättskrämd och gillar bl.a. inte riktigt när man kommer fram för hastigt med händerna.

Född 6/5-23.
Innekatt eller inne – & utekatt.
Hon är van vid att bo med andra katter och hund.

Mino

Mino kom till oss 25/4-24 tillsammans med Poppy för att dom inte kunde bo kvar i sitt hem.

Han är blyg och tycker det är lite otäckt när vi kommer för nära, men det går att klappa honom litegrann bara man tar det lugnt.

Mino vill inte bo med småbarn eftersom han kommer behöva ett lugnt hem hos någon som förstår hur det är att ha tillbakadragna katter hemma.

Han är född i Maj 2021.
Innekatt.
Flyttar helst tillsammans med Poppy då dom trivs i varandras sällskap.

Poppy

Poppy kom till oss 25/4-24 tillsammans med Mino för att dom inte kunde bo kvar i sitt hem.

Han är tillbakadragen och har svårt för att lita på människor, så han föredrar att slippa bli klappad än så länge. Han finner tröst i att vara nära sin bror Mino så han skulle må bäst om han fick flytta med honom.

Poppy vill inte bo med småbarn utan behöver ett väldigt lugnt och stillsamt hem hos någon som förstår vad man ger sig in på när man adopterar tillbakadragna katter.

Han är född i Maj 2021.
Innekatt.

Vitnos

Vitnos kom till oss i februari -2024 efter att hans ägare avled. Därefter blev han adopterad men tyvärr verkade han inte trivas av olika orsaker och fick komma tillbaka i maj 2024.

Han är en riktig gos-kille som verkligen älskar att bli kliad, han tröttnar aldrig på det. Han skulle trivas bra i ett lugnt hem där någon är hemma mycket och kan ge honom massor med uppmärksamhet.

Han är snäll mot andra katter men han skulle trivas bättre som ensamkatt så att han får allt gos som erbjuds.

Född 2012.
Innekatt eller inne – & utekatt i lämplig, lugn miljö.

Lukas

Lukas kom till oss i februari 2024 tillsammans med hans bröder Salmiak och Peppar.

Han är lite blyg i vissa situationer fortfarande men har gjort enorma framsteg från att absolut inte vilja bli klappad till att det går jättebra att klappa honom och han verkar tycka om det. 

Han behöver komma till ett lugnt hem med minst en snäll och lekfull kattkompis som han kan umgås & leka med, han älskar nämligen andra katter.

Innekatt.
Född sommaren 2023.

Jade

Jade kom till oss första gången 20/10-22 ifrån en kattkoloni utanför Enköping. Sedan blev hon adopterad men fick tyvärr komma tillbaka till oss 5/5-24 på grund av ändrade familjeförhållanden i hemmet.

Hon är och har alltid varit tillbakadragen och fördrar att vi inte kommer för nära inpå henne. Med tanke på detta behöver hon få komma till ett väldigt lugnt hem hos någon som har mycket tid och tålamod med henne eftersom det kan ta lång tid innan hon litar på människor.

Innekatt.
Född 2020.

Ska inte bo med småbarn.
Fungerar ihop med andra snälla katter & troligtvis hundar.

Russin

Russin kom till oss vintern 2023 ifrån samma ställe som bland annat Skiffer, där det fanns flera katter som behövde hjälp att komma in i värmen. 

Han är tillbakadragen och vill helst inte bli klappad, men han gör ingenting om man bara sätter sig nära honom. Så han behöver komma till ett lugnt hem hos personer som har tålamod med honom.

Men han gillar att leka! Särskilt med fjädervippor.

Innekatt.
Funkar med andra snälla katter.
Vill inte bo med småbarn.

-Russin är väldigt förtjust i Stena och flyttar gärna med henne men det är inget krav.

Berit

Berit kom till oss efter att ha blivit upphittad utomhus och trots att vi har försökt hitta hennes ägare på flera olika sätt så har vi inte lyckats.

Hon kan vara väldigt gosig och trevlig men ibland blir hon osäker och kan bli lite lynnig. Vi vet inte vad hon har varit med om tidigare i livet, men det kan ha hänt saker som har gjort att hon inte tycker om vissa rörelser eller att man klappar henne på vissa ställen.

På grund av att hon är så, så tycker vi inte att hon ska bo med barn.

Född ~ 2022
Innekatt eller inne & utekatt

Elliot

Elliot kom till oss 7/4-24 tillsammans med Wera och Mimmi ifrån ett hem där dom inte kunde stanna kvar.

Han älskar att gosa och är väldigt social och snäll. Han är dessutom en nyfiken kille som uppskattar att få vara med och se vad som pågår i omgivningen.

Vi tror att han skulle trivas bäst som ensamkatt då han har lite svårt för vissa av våra andra katter.

Född 2023.
Innekatt eller inne – & utekatt.
Han kan bo med barn.

Birdie

Birdie kom till oss 8/3-24 ifrån ett annat katthem, men innan dess hittades hon vid en golfbana, väldigt smal.

Hon är lite tillbakadragen och ligger helst gömd i dagsläget, men hon har börjar komma fram mer och mer, speciellt på kvällarna när det blir lite lugnare. 

I ett lugnt och tryggt hem kommer hon att våga ta för sig mer och mer. Hennes nya husse/matte behöver dock förstå att det kan ta ett tag.

Hon fungerar ihop med andra snälla katter.

Född ~ 2020.
Innekatt.

Skiffer

Skiffer kom till oss 10/12-23 ifrån ett ställe i Skutskär där flera katter höll till utomhus och behövde hjälp.

Han är tillbakadragen, vill inte bli klappad och blir obekväm om vi kommer för nära inpå honom så han behöver komma till ett lugnt hem utan barn. I rätt hem kommer han att göra snabbare framsteg än vad han vågar göra här.

Född sommaren 2023.
Innekatt.

Han vill ha minst en snäll och lekfull kattkompis att umgås med i sitt nya hem.

Tina

Tina kom till oss i januari 2024. Hon bodde hos en äldre person som inte kunde behålla henne och personen som tog över henne därifrån hade andra katter som Tina tyvärr inte kom överens med.

Hon är sällskaplig, snäll och tycker om att bli klappad. 
Hon föredrar att ta det lugnt om dagarna och leker inte särskilt mycket.

Född ~ 2012.
Innekatt & ensamkatt.

Tina har struma som hon får medicin mot 2 gånger/dag och det kommer behövas resten av hennes liv. Med medicin kan hon förhoppningsvis må bra och leva i flera år till.

På grund av hennes sjukdomshistoria behöver hon få komma till veterinären på en hälsokoll ca 1 gång/halvår.

Yamina

Yamina kom till oss 8/3-24 tillsammans med Yonna, via ett annat katthem. Innan tjejerna hamnade på det katthemmet så hade dom bott i ett stall men tyvärr fick dom inte bo kvar när stallet fick en ny ägare.

Hon är jättemysig och fullständigt älskar att bli klappad. 

Yamina är överviktig och behöver gå ned en hel del, vilket vi har påbörjat men hennes nya familj behöver fortsätta med det tills hon når en bra målvikt.

Innekatt.
Född 2020.

Erna

Erna har varit adopterad men fick tyvärr komma tillbaka till oss i mars 2024 eftersom hon inte verkade trivas.

Hon är tillbakadragen och gömmer sig en del under dagarna, men hon kommer fram när det är matdags och ibland kommer hon fram för att leka med en rolig vippa.
Hon behöver komma till ett väldigt lugnt hem där man accepterar hennes begränsningar och har det tålamodet som krävs samtidigt som man försöker hjälpa henne att våga göra framsteg.

Hon gillar andra katter/djur.
Innekatt.
Född ~ 2022.

Yonna

Yonna kom till oss 8/3-24 tillsammans med Yamina, via ett annat katthem. Innan tjejerna hamnade på det katthemmet så hade dom bott i ett stall men tyvärr fick dom inte bo kvar när stallet fick en ny ägare.

Hon är lite blyg men det går bra att klappa henne bara man tar det lite lugnt. Om det är för livat i omgivningen så föredrar hon att vara lite gömd, så hon skulle behöva ett relativt lugnt och behagligt hem.

Innekatt.
Född 2020.

Sotiz (BOKAD)

Sotiz kom från början via länsstyrelsen våren 2023, sedan blev han adopterad men fick tyvärr komma tillbaka 24/1-24.

Han är blyg och vill inte bli klappad än, men han är nyfiken och brukar vara i närheten när han väl har bott in sig och börjar känna sig lite mer hemmastadd i den nya miljön. Det har varit bra för honom att umgås med andra snälla katter för då har han kommit riktigt nära oss utan större problem.

Det bästa för honom vore att få komma till ett lugnt hem, utan småbarn.

Född 2020.
Innekatt.

Snövit

Snövit kom till oss 26/1-24 tillsammans med Prosit och Blyger.

Hon är lite blyg och gömmer sig mycket i nuläget. Därför skulle hon må bäst av att komma till ett lugnt hem utan barn.
Förhoppningsvis gör hon snabba framsteg i en mer stillsam miljö, men man behöver ändå vara beredd på att det kan ta ett tag innan hon litar på människor.

Hon kan komma nära oss när det vankas mat, men på dagarna föredrar hon att ligga där vi inte kommer åt henne.

-Innekatt.
-Född ~ 2023.
Hon skulle må bra av att bo med andra snälla katter.

Lily

Lily kom till oss tillsammans med sin son Hercules i november 2023 efter att ha hittats dumpade i en kartong i skogen. Det var minusgrader utomhus och kartongen var blöt och kall..

Hon är en väldigt vänlig tjej som älskar att bli kliad. Särskilt runt hakan!
Hennes päls behöver borstas ofta då den är lång och lockig. Hon tröttnar efter en stund men man får ta det i omgångar.

Tyvärr har hon inga tänder kvar på grund av parodontit – tandlossning. Hon lever dock ett bra liv ändå och äter med god aptit. 

Hon är född 20/7-17.
Innekatt. 
Hon är av rasen Selkirk Rex.
Lily ska vara ensamkatt.

Astrid

Astrid kom tillbaka till oss 19/2-24 efter att ha varit adopterad ganska länge. Tyvärr hade det blivit osämja i kattgruppen, hon blev utstött och trivdes inte längre.

Hon är lite blyg och kan bli lite obekväm när man klappar henne även om hon tycker att det är mysigt också. När det är matdags kommer hon alltid fram och är väldigt ivrig och glad. 

-Hon funkar med andra katter men kan även vara ensamkatt.
-Född ~ 2017.
-Vill inte bo med småbarn.
-Hon vill kunna gå ut på fri tass.

Lillan

Lillan kom till oss i februari 2024 då hennes ägare avled.

Hon är en tillbakadragen tjej som inte vill bli klappad, så hon behöver komma till ett lugnt hem och någon som har tålamodet som kan krävas med en sådan katt.

Hon kan komma nära när vi bjuder på godis, hon har till och med varit så modig att hon tog godis från handen.

Hon vill inte bo med barn.
Född ~ 2018.
Innekatt
Kan bo med andra katter.